Coş de cumpărături

  • No products in the cart.
  /  Bere Artizanală   /  Beneficiile berii

Beneficiile berii

Berea are multiple beneficii pentru sănătatea și starea de bine a organismului. Iată câteva dintre ele:

  • Este foarte hrănitoare

Berea este bogată în nutrienți precum calciu, fosfor, potasiu sau zinc. Această abundență se datorează faptului că ea este făcută din plante: orz, grâu și hamei. De asemenea, fibrele solubile din bere ajută la prevenirea constipației și la îmbunătățirea digestiei.

  • Previne diverse afecțiuni sau boli

Anumite studii consideră că berea poate juca un rol important în prevenirea unor boli cauzate de distrugerea rețelei neuronale, precum Alzheimer sau Parkinson. De asemenea, berea scade riscul de apariție a osteoporozei datorită concentrației ridicate de siliciu, un mineral important în creșterea și dezvoltarea rezistenței oaselor.

  • Este benefică pentru rinichi

Consumul moderat de bere au un efect benefic pentru rinichi. Aceasta previne formarea pietrelor la rinichi – din cauza conținutului ridicat de apă, bineînțeles. Efectul diuretic provocat de consumul berii ajută la eliminarea toxinelor care se acumulează în organism prim intermediul urinei.

  • Ajută inima

Berea băută în cantități moderate, la fel ca și vinul, sunt extrem de importante în sănătatea cordului. Berea scade riscul de a suferi de probleme cu inima, precum accidentul vascular cerebral, ateroscleroza sau infarctul.

  • Reduce nivelul colesterolului

Consumul de bere ajută la eliminarea lipidelor existente pe pereții arterelor. Această băutură crește, totodată, nivelul colesterolului ‘’bun’’ (HDL) și scade nivelul celui ‘’rău’’ (LDL). În principiu, două pahare de bere pe săptămână ar trebui să fie suficiente pentru a te bucura de toate aceste beneficii legate de problema colesterolului.

sursa articol: vivertine.ro